Treceți la conținutul principal

O iubire de poveste...

"Aya stă aplecată asupra ultimilor pagini scrise. Le tot citește și recitește, dar parcă ceva, ceva nu-i place. Nu își dă seama ce, dar e ceva...
Se încruntă, începe să se plimbe prin cameră, cu pași mici și apăsați vorbind singură...
  - Lipsește ceva! Dar ce? se întreabă ea supărată că nu-și poate da un răspuns.
Pune foile jos și supărată deschide ușa pentru a se plimba până la lac. Încremenește.
În fața ei...e...el!
Se holbează la el fără să scoată un cuvânt. Ce caută aici? se întreabă ea supărată. Asta îi mai lipsea! Nu-i de ajuns că nu poate termina carte, acum a mai venit și ...el!
El...zâmbește cu ochii senini și așteaptă...o primire...
Aya se încruntă furtunos, se întoarce făcând o piruetă de toată frumusețea, intră în casa și îi trântește ușa în nas.

  - Hei! se aude de afară. Deschide.
  - Nu. Nu ai ce căuta aici. Nu ai nici un drept.
  - Nu am venit până aici să plec! spune el pe ton hotărât.
  - De parcă îmi pasă! răspunde Aya de-a dreptul furioasă.

Bate în ușă, dar ea...ea s-a așezat pe fotoliu și cu unealta de scris, stă în brațe...vrea să scrie acel sfârșit să trimită cartea la editură.
Bătăile continuă dar nici măcar nu le aude are căștile pe urechi, ascultă muzică clasică și începe să cânte încet, delicat pe tastatură. Cu grijă, cu atenție scrie...scrie despre iubirea ei de poveste...

Când l-a văzut prima dată s-a intrebat cine este ...
Erau doi copii frumoși, plini de iluzii, de vise, de speranțe...Ea îl alinta după ochii aceia senini...
Ce zile frumoase! Clipe de povești, de râsete, de planuri de viitor...
Viața părea minunată. A înfruntat totul...nu i-a fost greu, era pentru...iubirea ei!
Copil frumos cu o sensibilitate ieșită din comun, cu o dorință puternică de a-i ajuta pe toți oamenii, cu zâmbet pe buze pentru fiecare om sau copil care-i ieșea în cale.
Ea...nu a văzut nici o clipă răutatea. Nu putea, pentru că vedea numai partea bună!

Aya se oprește din scris. Oprește muzica...și stă. Nu poate să mai scrie. Povestea ei nu are un final fericit. Ce să scrie? Minciuni?
De afară nu se mai aude nimic. Bine că a plecat! își spune ea tristă. Nu pot să-l văd. Nu vreau să-l văd. Să-și vadă de viața lui cu familia lui...

În timp ce-și pregătește o cafea se întreabă: Care e realitatea?
Cum pot doi oameni care au o relație să distingă care e realitatea? Ei privesc problemele din punctul lor de vedere, fiecare. Să se pună de acord? E atât de simplu?
Poate...
Dar dacă ei nu mai pot comunica...care e realitatea? Ceea ce simt eu, sau ce simte el?

Cum pot să disting adevărul, de fapt? Cum?
Ce este de fapt adevărul?
Of! își spune Aya grele întrebări. Se plimbă puțin și își aduce aminte că a citit de curând un articol, care i-a plăcut foarte mult.
Articolul era scris de un psiholog Daniel Kahneman, un om care a primit premiul Nobel în 2002, și care susține că gândirea umană este controlată de două sisteme. Primul sistem: gândire rapidă, al doilea: gândire lentă. Prima gândire e ceva ce vine involuntar, inconștient, iar a doua necesită mult efort folosind raționamente deductive.
Aya zâmbește...ea sigur apelează mai mult la a doua gândire, pentru că întoarce problemele pe o mie de părți! Și totuși...când s-a îndrăgostit a folosit prima gândire!

Deci adevărul! Care e adevărul? se întreabă ea incapabilă să-și dea un răspuns.
Adevărul? îi răspunde gândirea ei lentă...adevărul e că nu te-a iubit. Ca a vrut doar să fie cu tine... Că a plecat...Că nu mai există cale...
Nu vreau să știu! spune gândirea mea rapidă. Adevărul e simțirea iubirii lui, e dragostea revărsată asupra mea, e...trăire!

Da...spune trist Aya, e de fapt doar sfârșitul unei iubiri de poveste..."

***
Astăzi, sau mai degrabă ieri, ( deja am trecut în altă zi scriind!!!) am vrut să vă mulțumesc vouă tuturor.
De ce? o să mă întrebați.
Pentru că citiți ce scriu. Pentru că sunteți cumva lângă mine. Și spre bucuria mea numărul crește tot mai mult! Ceea ce îmi doresc este să-mi scrieți de bine, de rău...de ce vreți.
O să râdeți, dar dacă vreți să introduceți un comentariu și vă dă acolo să setați dintr-o listă, setați anonim, e cel mai simplu! Dacă apoi vreți să fiți un anonim care se și semnează, asta e! Eu voi zâmbi în stilul meu caracteristic. Aștept!!!

Ieri doi oameni, care nici nu se cunosc m-au caracterizat. Mi s-a părut haios faptul că omul care era doar un cunoscut mi-a zis cuvinte frumoase, iar cel care era apropiat mi-a zis niște cuvinte de nici nu aș putea să le reproduc!! Vedeți realitate privită din unghiuri diferite.
Eu cred că fiecare om are acolo în sufletul lui și părți rele și părți bune.
Depinde de noi ce vrem să vedem în cel de lângă noi.
Depinde de noi cum îl facem să fie pe cel de lângă noi BUN sau RĂU!
Cuvintele sunt totul.

Trebuie să vă spun ( nu pot altfel!!!) mi s-a spus așa: doamna cu inima de aur!
Mulțumesc! Din tot sufletul meu o îmbrățișare în această zi de sărbătoare, în care să nu uităm ne sărbătorim portul popular!

Și încă un mulțumesc vouă tuturor!
De ce? o să mă întrebați voi mirați.
Pentru că...am ajuns la 2000 !!!
Până și mie nu-mi vine să cred că în trei săptămâni...BUM!!!
Iuhuuu!!!
Salutări tuturor din țară, dar și din...lumea întreagă ( e o listă lungăăăă)!!!!!
Promit că mă străduiesc să scriu cât mai frumos!
                                                                     

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Dacă aș fi...

Mi-am prins flori în păr și privesc spre voi amuzată.Da, da...știu. O să mă întrebați ce găsesc de râs într-un timp al încercărilor. Spre surprinderea mea, mai sunt zile în care zâmbetul revine așa de nicăieri. Pur și simplu.
Am lipsit o perioadă destul de lungă, dar asta e pentru că încă nu reușesc să-mi partajez programul în așa fel încât să am timp de lucru- timp de scris - timp liber- timp de studiu. Și ele se îmbină așa de haotic, încât la final de săptămână îmi spun: „Of, iarăși ai uitat de blog!”
Un alt aspect important este faptul că înainte de pandemia...( aici sunt câteva cuvinte pe care voi nu trebuie să le auziți😃) a sta în fața ecranului și a scrie pe tastatură era o adevărată relaxare, o plăcere nevinovată, dacă vreți voi, iar acum, de când cu situația aceasta „minunată” deabea aștept să închid calculatorul și să nu mai văd ecranul.  Munca online din punctul meu de vedere este cea mai neinspirată muncă.  Adică, să ne înțelegem, pentru angajator este nemaipomenit, deoarece oa…

Reconectare la umanitate

Mi-am prins flori în păr și privesc spre voi cu zâmbet.Viața este cu bune și rele, important este să avem încredere în noi și să ne „ridicăm” de fiecare dată de jos și să o luăm de la început. Trăim cu trecutul în suflet, trebuie să ne împăcăm cu el într-un final, dar acesta nu trebuie să ne definească.  Noi suntem ceea ce suntem, nu ceea ce cred alții despre noi sau ce vor alții de la noi.
În ultimele luni viața noastră, a tuturor, s-a schimbat total.  Virusul acesta ne-a „furat” liniștea. Toți ne-am văzut obligați să luăm o pauză de la realitatea personală. Spre surprinderea mea majoritatea populației a acceptat foarte ușor toate măsurile.  Zic eu, că toți am dat dovadă de responsabilitate. Mă întreb tot mai mult dacă sacrificiul pe care l-am făcut toți este apreciat și a contat? Oare? Mi-aș dori să văd mai multă încredere și speranță, calm și responsabilitate, pentru că acestea se transmit. Întotdeauna, chiar întotdeauna ele pleacă de „sus” în „jos”. Eu sunt...„jos”, voi? Și nu simt calmul…

Scrisoare pentru prietenii mei...

Scrisoare pentru prietenul meu și pentru prietena mea

Copil uimit, cu ochii mari, cu privirea debusolată, cu durere și întristare în sufletul și inima mea...
Așa mă simt. Așa sunt.
Sunt proastă câteodată. Chiar de chiar. Îmi pare rău, tare rău. Sincer. Doar acum mi-am dat seama că v-ați simțit nedreptățiți. Aveți dreptate, chiar aveți.

Draga mea prietenă și dragul meu prieten,
Voi doi nu vă cunoașteți, nici măcar nu știți de existența celuilalt, eu sunt doar un punct comun.
In urmă cu două săptămâni v-am pus aceeași întrebare. Nu mi-ati răspuns, dar mi-ati promis că o să o faceți. Ați fost sinceri...doar că mie mi se pare că timpul se termină. Mi-am dorit atât de mult acel răspuns încât...am fost dezamăgită.
Nu de voi sunt dezamăgită, departe de mine gândul, nu!
Dezamăgită de mine, de dorința imensă de a știi că voi sunteți bine, sunteți fericiți, că viața voastră e una liniștită...Asta mi-am dorit să aud de la voi.
De ce? o să mă întrebați.
Păi pentru că indiferent ce credeți voi...s…