Treceți la conținutul principal

Surprizele toamnei..

Cu pași mărunți dar siguri, ajung la cinci luni de activitate. Mie sincer nu îmi vine să cred, e visul meu de ani de zile.
Astăzi am râs singură pentru că mi-am dorit așa de mult să scriu și ani de zile nu am făcut-o, iar astăzi am al doilea blog! Viața aceasta plină de surprize frumoase!

M-am maturizat e sigur lucrul acesta, am realizat cât de valoroasă este viața pentru oameni, am realizat cât de important este să poți să-ți strângi copilul la piept, am realizat cât de mare poate fi o durere sufletească...Dar în același timp sufletul, inima, mintea mea s-au întărit, s-au transformat.
Sunt tot eu, dar mult mai determinată în tot ceea ce fac!

Uneori mă surprind pe mine cu rândurile mele... E ceea ce simt, sau am simțit, sau voi simții, transpus în cuvinte. Poate de aceea impresionează. Nu știu.
Scrisul a devenit ceva...ușor, plăcut și necesar. Nu-mi găsesc locul dacă nu aștern cuvintele pe hârtie.

Astăzi am ceva deosebit pentru voi...din capitolul 4 al cărții mele: "Călători prin țară".
Nu în lume! Încă nu, cine știe, poate curând!
Să vedem dacă recunoașteți ținutul de poveste!

"Într-o barcă micuță, albastră  stau rezemați unul de altul. Nu vorbesc, nu se uită unul la altul ci privesc cu interes tot ce este în jurul lor. Barca înaintează în ritmul ei și păsările își iau zborul spre cerul de un albastru ireal.

Ea...atinge cu degetele apa care scânteiază sub atingerea delicată a soarelui de septembrie.
El...privește dincolo de trestii la păsări, vrând să le ia din iscusința lor, pentru el, pentru mâinile lui dibace. A mai fost aici, dar de fiecare dată peisajul îl lasă fără cuvinte, fără respirație.



Ea...se simte ca și când a intrat într-o lume de basm. Își privește gândul care atinge într-o mângâiere mută totul: păsările gălăgioase, nuferii galbeni și albi, caii sălbatici, peștii care se joacă în apă...
El...îl roagă pe cârmaci să-i ducă printr-un canal...
Soarele-și revarsă razele printre copacii care străjuiesc apa...


Câtă liniște în gălăgia din jur!
Câtă fericire în sufletele lor chinuite!
Ce frumusețe!

Ea...privește cu admirație tot ce i se ivește în cale...Se amuză teribil și se bucură ca un copil. Încearcă să imortalizeze frumusețea de vis. Cadru cu cadru...
El...zâmbește.
Zâmbește la soarele care luminează crengile copaciilor, la verdele crud, la apa azurie străbătută de mii și mii de scâteieri argintii.
E liniștea lui...
E visul lui...
E locul în care vrând-nevrând te încarci cu energie pozitivă...
Zâmbește...
Ea...ridică privirea spre el...
Zâmbetul îi cuprinde pe amândoi, e tot ce-și doresc să poată să-și zâmbească, să poată să râdă, să poată să se bucure împreună de frumusețea care-i înconjoară.

Nu vorbesc, nu au nevoie...
Simt...
Uite, spune privirea ei.
Știu, răspunde el în gând, știu.
Uite, îi arată privirea ei...
Știu, zâmbește el șugubăț.

Gânduri care zboară de la unul la altul, într-o îmbrățișare mută.
Zâmbesc...

Doi nuferi...unul lângă altul, de o frumusețe ieșită din comun, plutind îmbrățișați unul lângă pe valurile domoale...

Uite, strigă minte ei. Uite! Privește!



Văd, șoptește el încetișor...văd.
Caii sălbatici într-o îmbrățișare...
Cât de frumos!
Câtă liniște!
Câtă frumusețe!

Uite, șoptește ea...
Da, spune el. Și brațele lui o cuprind într-o îmbrățișare mută și nu mai vor să-i dea drumul. 
Nu acum, nu aici, nu în locul acesta minunat.
Bine...șoptește ea.
Și privirea ei se revarsă în apele adânci ale privirii lui...
Iar nuferii privesc zâmbind spre cei doi...
Uite, spun ei zâmbind, uite-i!
Cât de frumos!"

***

Ați recunoscut locul?
Este unul din cele mai frumoase din țară.
Delta Dunării...
Frumos, nu?
Impresionant.

***

Aș vrea astăzi să-i mulțumesc prietenei mele, Luciana, pentru imaginile minunate, pentru felul în care mi-a povestit de acest loc de poveste. O să ajung și eu cândva și sunt absolut sigură că totul îți taie respirația.
Un loc special de vizitat.
Și vreau să-i urez ceva: La mulți, mulți ani împreună!
Pentru voi, cu mare drag,
                          Eu.

"











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tăcerea din sufletul tău/meu

Nimic nu te sperie mai mult decât tăcerea din sufletul tău. D eseori o durere imensă șterge din suflet tot. Este, cum să spun, asemeni unei furtuni care mătură tot în cale. Acel uragan de care tot vorbesc eu de doi ani. Un uragan care distruge totul, lăsând în urma lui numai prăpăd. Și tăcere. O tăcere adâncă. Care doare. Indefinită pentru cei din jurul tău, dar atât de plină de sensuri pentru tine. Nimeni și nimic nu va înțelege ce este în sufletul tău. Nimeni și nimic nu poate readuce părțile frumoase din trecut înapoi în viața ta. S-a șters. Delete. Degeaba cauți. Mintea ta refuză să mai readucă informațiile. Nimic nu te sperie mai mult decât tăcerea din sufletul tău. Î n timp, ea devine asemeni unui lac într-o zi frumoasă de vară. De o frumusețe ieșită din comun, dar...fără sens dacă ești singur. Când primești pe altcineva în sufletul tău... Știi. Știi că nu vine acolo pentru a umple golul acela, ci pentru a construi împreună un alt vis, o altă realitate a vieții t...

Povestea unei cești de cafea

Mi-am prins flori în păr și privesc spre voi amuzată. Prietena mea îmi spunea zilele trecute că orice problemă are o rezolvare. Și sunt convinsă de asta. Doar că timpul...până la rezolvare  e greu. Revenind asupra ultimului articol... Fiecare loc are amprenta celor care stau acolo. E foarte greu să ștergi o "amprentă" Știu acest lucru pentru că eu am încercat ani de zile să fac asta.🙂 Intr-un final, am crezut că am reușit,  dar nu a fost să fie. Am plecat și am luat-o de la capăt.  Uite-așa! Despre acest lucru am citit un articol ieri, foarte interesant scris de un biolog renumit. Dacă retin bine, titlul era ceva de genul: Nu ești cine crezi că ești. Simpatică teorie. Demonstrată de altfel. Te pune cu totul pe gânduri. Dar despre ea...într-o altă seară. În seara aceasta : Povestea unei cești de cafea. O poveste spusă de marele părinte Arsenie Boca. Noi, cei din România,  știm cine este. Pentru cei din afara țării care citiți: părintele Arsenie este un m...

Doar...supărare?

Nu știu cum sunteți voi, dar eu mai am puțin și ... Fără cuvinte. Cei care urmăriți relatările mele știți deja că doar când sunt supărată nu mai am cuvinte. Și chiar sunt. Păi încerc de 2 luni să mă educ, să fiu calmă, calmă să accept tot ce ni se zice, deși mintea mea logică îmi spune că nu e chiar așa. Încerc să dau speranță celor din jur, să-mi educ răbdarea... Măi, dar până când? Aștept soluții. Aștept decizii concrete, nu abureli. Și da, am așteptări, așa ca un simplu cetățean al țării acesteia. De ce să nu am? Muncesc AICI. Cotizez AICI. Fac voluntariat AICI. Imi cresc copii AICI. Și nu pot să am așteptări? Vreau să văd ceva concret, nu povești, nu certuri. Nu mă interesează certurile lor și acuzațiile, mă interesează faptul că stau de 2 luni în casă ca să nu pun presiune pe sistemul medical. Serios? Dar de ce? Sistemul medical de ce să nu mă vindece? Ha? De ce să nu primesc tratament dacă am nevoie? Sau alții? Nu am nimic cu oamenii care pleacă- vin. Dar ei...