Treceți la conținutul principal

Sunete pline de culoare

Mi-am prins flori în prin păr și privesc spre voi cu bunătate.
Știu, știu am lipsit...
Timp de o tristețe adâncă, timp de reflecție, timp de regăsire, timp de cugetare...
Există momente în viață când ești nevoit să-ți faci ordine în gânduri, sentimente, trăiri.
Nu, nu este ușor, pentru că sinceritatea îți distruge speranța. Doar că este singurul mod de a trece mai departe. Să-ți înfrunți propriul destin, să încerci să vezi partea bună a vieții când totul este întunecat îți consumă o mare parte din energie...

Astăzi într-o zi așa de frumoasă mi-am aplecat gândurile spre suflet și mi-am spus:
La naiba cu tristețea!
Viața este prea scurtă pentru a sta tristă, viața se poate termina în orice moment și atunci?
Gata.
E timpul.
E timpul de scris!
E timpul de zâmbit,
E timpul de întâlnit oameni,
E timpul de dans!
Pur și simplu, e timpul.
Așa că mi-am prins florile în păr și iată-mă!

Aya privește tăcută spre prietenul ei drag. Ar vrea să-i spună atâtea lucruri, dar cuvintele se opresc speriate, tremurânde. Privirea ei adâncă străbate fiecare colț din inima lui și încearcă să găsească ceva de care să se agațe. Nu găsește. Închide ochii și lasă muzica să-i pătrundă în suflet.
Sunetele răsună pline de căldură și veselie. Dansul devine tot mai aprins. Nu mai e nevoie de cuvinte. Muzica îi apropie, îi unește și le aduce zâmbet pe buze.
  - Prieteni?
  - Prieteni.
Cuvintele curg jucăușe asemeni râului de munte, dansul se termină, dar poveștile au început. Prietenii îi privesc zâmbind și nu-i întrerup. Sunt în lumea lor, o lume numai de ei știută și înțeleasă.
  - Vrei să-ți arăt ceva? îi șoptește Aya la ureche.
El o privește lung. Zâmbetul a dispărut și seriozitatea și-a făcut loc pe chipul lui.
Aya râde din tot sufletul.
  - Vrei sau nu?
  - Ceee? spune el bosumflat.
Aya deschide telefonul și-i arată o poză. 
El o privește uluit.
  - Păi?
Aya îl sărută pe obraz și-i șoptește:
  - Prieteni...ai uitat? Ai grijă de tine.
Se ridică, spre surprinderea tuturor și pornește spre o altă masă. 
  - Un dans?
Doi ochi mari o privesc cu un zâmbet ștrengăresc. 
  - Ai terminat?
  - Da. E timpul. E melodia noastră, nu?
  - Da, este.
Melodia răsună, sunetele prind culoare, dansul...două ființe îmbrățișate, două lumi unite, două inimi care bat în același ritm, două suflete care și-au găsit liniștea, bucuria și fericirea.
.....


Aya privește la pădurea plină de culorile toamnei.

Liniștea din jur este tot ce și-a dorit. 
Miros de cafea...
Timp de fericire...
Zâmbet. 
Sunetele pline de culoare în jurul ei... 
E...în locul în care se simte acasă!
(din cartea mea "Aya")
***



Viața aceasta nu este numai despre noi, este despre alți oameni.
Viața aceasta nu este numai despre Eu, ci și despre Tu.
Viața aceasta nu se poate termina pentru că Tu așa vrei.
Viața merge înainte.
Mereu există un Tu, poate mai bun, mai atent, mai aproape.

Trăim într-o lume egoistă în care fiecare se gândește numai la propria fericire, la propria bunăstare. Egoismul acesta ne dărâmă ființa, ne întunecă gândirea, ne omoară sentimentele.
În prietenie însă nu există egoism.
În prietenie cauți să îl ajuți pe cel de lângă tine, cu adevărat, din tot sufletul.
Nu să profiți de el, chiar atunci când are nevoie de echilibru...
Prietenia se simte, se vede. Ea te învață să fii mai bun, mai generos.

Viața mi-a arătat că este așa de greu să ai prieteni adevărați. Ei dispar asemeni picăturilor de apă care cad pe pământ, atunci când ai cea mai mare nevoie.
În fața vieții ești singur. Fără ajutor, fără susținere.
Ești doar tu, cu tine.

Viața mi-a arătat că nici măcar în cele mai apropiate ființe din jurul tău nu trebuie să ai încredere.
Dar încă în suflet mă întreb: Cum să trăiesc fără să am încredere?
Cum să respir dacă nu mai cred?

Închid ochii și privesc lumea mea interioară și deși e o mare nebunie acolo îmi spun că numai având încredere pot merge mai departe.
Deschid ochii și îmi spun: Dacă viața îmi dă o lecție este poate pentru că merit această învățătură.
Așa că învăț și merg mai departe.
Ridic privirea spre oamenii noi din jurul meu și las sufletul să alerge pe cărările vieții, să cadă, să plângă, să râdă, să urască și să iubească.
Un nou...început.

Am citit undeva zilele trecute următoarele cuvinte:
"Dacă vrei pace, pregătește-te de război."
Cum interpretez eu?
Simplu.
Dacă vrei liniște, luptă!
Dacă vrei frumusețe, caută!
Treci de gardul care-ți dă libertate.
Crezi, luptă, demonstrează, ai încredere, privește, simte, iubește!

Pentru voi,
       Mihaela

P.S. Tot ce scriu, sunt cuvintele mele 100%.
        Ce să fac, dacă sunt grozavă!!!
        Și modestă!!!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Viața...în pași de dans

       A rc peste timp, peste sentimente, peste trăiri.                                                                                        O ricât de mult vrem să ne reconectăm la viața pe care am trăit-o înainte de oprirea în loc a lumii (Știți voi!), nu reușim. Sunt două pespective diferite. Stați o clipă și priviți în oglindă. Prima data din partea stângă, apoi din partea dreaptă. Vedeți același lucru? Cele două imagini sunt aproape identice. Aproape. Mici detalii le fac diferite. Aceste detalii ne îndepărtează așa de mult de lumea și timpul petrecut înainte și de ceea ce trăim acum. Infinit de mult. Schimbări peste schimbări.      L umea s-a schimbat, oamenii s-au schimbat, copii s-au schimbat și ei. Totul e altfel, nimic nu mai este la fel. Gândirea noastră s-a modificat, dar oricât de mult mă întreb în ultimul timp, dacă în bine, nu pot să mă hotărăsc asupra răspunsului.                                                                                                      M ă u

Lumea văzută prin ochii mei

Mi-am pus ochelarii pe nas și am deschis ochii să văd mai bine! Poate, mi-am zis în gând, poate o să văd frumusețea din lumea aceasta. Și am deschis ochii cât de mult am putut. Am privit cu atenție în jurul meu... Viața, viața e o înșiruire de evenimente frumoase, triste, amuzante, dramatice. Evenimente care te marchează, care te schimbă, care te maturizează... Lumea pe care o văd eu nu este perfectă! Lumea pe care o văd eu este complicată! Aș vrea să pot schimba ceva. Aș vrea să pot mângâia cu degetele mele fiecare moment din viața mea și să îl fac mai frumos, mai bun sau mai spectaculos. Dar nu se poate! Nici unul dintre noi nu-și poate schimba destinul. Putem însă să facem lucruri mărunte, care să ne facă să ne simțim fericiți. Îmi aduc aminte de un film, cred că November se numea,  în care personajul principal încerca să trăiască la maxim fiecare clipă pentru că știa că mai are foarte puțin de trăit. De multe ori m-am gândit cum ar fi să știi că zilele tale sunt numărat

Fir de suflet

       Cine ești în lumea aceasta mare? Unde îți dorești să fii peste o clipă, o zi sau un an? Cum reușești să înfrunți fiecare zi din viață? Cu privirea plecată în înfrigurarea sufletului sau zâmbind senin spre cerul îmbujorat al dimineții?      Cine ești tu? În mulțimea destinelor ne pierdem, ne micșorăm până la un fir de suflet tremurat. Cum îți învingi teama de nou și răzbați deasupra inimii? Încredere înzecită în gândul tău răzleț, care străbate nemărginirea lumii.      Cine este el? Fantasmă a proprilor emoții, trăiri agățate în gânduri deșirate pe covorul vieții. Idei risipite în vântul primăvăratec, idei cu sens și fără sens, în îngemănare absurdă a senzațiilor, a simțirii, a trăirii la limită. Cu sens. Fără. Azi. Ieri. Mâine.      Cine suntem noi? Suflete îngemănate în dureri neștiute, în speranțe deșarte, în inimi pustiite de doruri nenumărate. Un gând, o idee încrezătoare, aducătoare de speranțe. Împărtășite sau nu. Dorite. Voite. Putere aducătoare de viață, de durere și