Treceți la conținutul principal

Să plângi timpul

Uneori viața noastră pare lipsită de...viață!
Suntem ființe inteligente care însă prinși cumva în plasa timpului uităm de noi, de dorințele noastre și devenim roboți. O viață în care facem ceea ce trebuie, luptăm să ne construim case, o carieră, să ne îndeplinim toate obligațiile către societate și uităm de noi.

Timpul, timpul e tot mai scurt. 
Toți din jurul meu se plâng de timpul care nu mai ajunge.
Mă întreb astăzi, însă, dacă nu ne dorim noi să facem mult mai multe lucruri într-un moment de timp.
Poate că viața este asemeni unui bulgăre de zăpadă, care se rostogolește. 
La început este mic, nesemnificativ, dar apoi el crește, crește și ajunge să ne dărâme și să-i pună la pământ și pe cei din jurul nostru.

Timpul...
Îmi aduc aminte de serile de vară de la bunicii mei.
Parcă-i văd, cum vorbeau seara și se sfătuiau ce să facă în ziua următoare. 
Era un adevărat ritual.
Mâine, spunea bunicul meu, dacă nu plouă...facem asta, dar dacă plouă facem...
Totul mergea în funcție de starea vremii.
Iarna, iarna era un timp de odihnă, de tihnă.

Acum, acum muncim permanent. 
De dimineața până seara. Pe lângă serviciu, la care trebuie să faci performanță, că nu se poate altfel, mai avem și program după!!! Asta așa, ca să nu uităm că trăim!
Seara ne mai uităm la televizor, pe telefoane, tablete și iată că a trecut încă o zi!
Apoi ne întrebăm de ce nu ne ajunge timpul.
Ajung să cred că nu-i dăm timpului, timp.
Ne dorim să facem tot mai multe lucruri într-un timp foarte scurt. 
Să fim cât mai eficienți.
Și putem!
Nu asta e problema, doar că uzura e mai accentuată. 
La un moment cădem și partea tristă este că nu e nimeni să te ridice. 
De ce? 
Pentru că toți de lângă tine aleargă după timp și nu se pot opri.

Să plângi timpul...
Priviți cu atenție în jurul vostru. 
Nu vedeți oameni fericiți. 
Sunt doar oameni stresați de lipsa timpului. 
Mame necăjite că nu au timp să petreacă cu proprii copii. 
Muncesc permanent pentru a le da acestora totul. Însă, reversul e crunt.
Copiilor nu le pasă de efortul făcut de părinți, ei nu au dragostea și se înstrăinează de toți și de toate și ajung să devină maturi înainte de vreme. Toate le fac mai repede și...timpul nu le mai ajunge!
Cum să mai învețe, când dimineața se odihnesc la școală, pentru că noaptea au luat telefonul din dulap și au stat pe el până dimineața. ( povestea unui copil de clasa pregătitoare!!!) 

Să ne plângem timpul, să ne plângem timpul acela care se destramă în jurul nostru așa de ușor, pentru că nu mai știm să-l prețuim. Nu mai știm să prețuim relațiile interumane, nu-i mai ajutăm pe cei din jur, nu mai facem nimic pentru sufletul nostru. 
Am devenit egoiști, atât de egoiși...și singuri, atât de singuri.

Să păcălim timpul...
Oare putem?
M-am întrebat de o vreme cum să-l păcălesc. Mi-am zis să uit de el. Dar nu am rezolvat nimic, că am uitat de mine! 
Nu, uitarea nu e bună.
Fiecare moment din viața aceasta trebuie înfruntat indiferent cât de greu este, cât de trist e. 
Privit cu determinare și curaj și simțit în toată ființa ta. 
Să te pui în fața avalanșei și dacă te acoperă să ai încrederea că poți ieși, că există o mână care te ridică.

Trecerea noastră prin timp...
Este așa de vremelnică. 
Mă gândesc de multe ori că suntem doar niște firicele de nisip în voia vântului.
Singurul lucru, cel mai important, care îl lăsăm după noi sunt copii noștri. 
Și atunci?
Să căutăm să ne petrecem cât mai mult timp cu ei, să râdem, să-i ascultăm și să-i facem fericiți.
Să-i pregătim pentru viață cu bunătate, cu încredere și cu optimism.

Timp în timp...
Timpul copiilor mei este timpul meu!
Să încetăm să ne plângem timpul și să ne oprim din ceea ce facem pentru a ne da timp!

Pentru voi,
           Mihaela.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Viața...în pași de dans

       A rc peste timp, peste sentimente, peste trăiri.                                                                                        O ricât de mult vrem să ne reconectăm la viața pe care am trăit-o înainte de oprirea în loc a lumii (Știți voi!), nu reușim. Sunt două pespective diferite. Stați o clipă și priviți în oglindă. Prima data din partea stângă, apoi din partea dreaptă. Vedeți același lucru? Cele două imagini sunt aproape identice. Aproape. Mici detalii le fac diferite. Aceste detalii ne îndepărtează așa de mult de lumea și timpul petrecut înainte și de ceea ce trăim acum. Infinit de mult. Schimbări peste schimbări.      L umea s-a schimbat, oamenii s-au schimbat, copii s-au schimbat și ei. Totul e altfel, nimic nu mai este la fel. Gândirea noastră s-a modificat, dar oricât de mult mă întreb în ultimul timp, dacă în bine, nu pot să mă hotărăsc asupra răspunsului.                                                                                                      M ă u

Lumea văzută prin ochii mei

Mi-am pus ochelarii pe nas și am deschis ochii să văd mai bine! Poate, mi-am zis în gând, poate o să văd frumusețea din lumea aceasta. Și am deschis ochii cât de mult am putut. Am privit cu atenție în jurul meu... Viața, viața e o înșiruire de evenimente frumoase, triste, amuzante, dramatice. Evenimente care te marchează, care te schimbă, care te maturizează... Lumea pe care o văd eu nu este perfectă! Lumea pe care o văd eu este complicată! Aș vrea să pot schimba ceva. Aș vrea să pot mângâia cu degetele mele fiecare moment din viața mea și să îl fac mai frumos, mai bun sau mai spectaculos. Dar nu se poate! Nici unul dintre noi nu-și poate schimba destinul. Putem însă să facem lucruri mărunte, care să ne facă să ne simțim fericiți. Îmi aduc aminte de un film, cred că November se numea,  în care personajul principal încerca să trăiască la maxim fiecare clipă pentru că știa că mai are foarte puțin de trăit. De multe ori m-am gândit cum ar fi să știi că zilele tale sunt numărat

Fir de suflet

       Cine ești în lumea aceasta mare? Unde îți dorești să fii peste o clipă, o zi sau un an? Cum reușești să înfrunți fiecare zi din viață? Cu privirea plecată în înfrigurarea sufletului sau zâmbind senin spre cerul îmbujorat al dimineții?      Cine ești tu? În mulțimea destinelor ne pierdem, ne micșorăm până la un fir de suflet tremurat. Cum îți învingi teama de nou și răzbați deasupra inimii? Încredere înzecită în gândul tău răzleț, care străbate nemărginirea lumii.      Cine este el? Fantasmă a proprilor emoții, trăiri agățate în gânduri deșirate pe covorul vieții. Idei risipite în vântul primăvăratec, idei cu sens și fără sens, în îngemănare absurdă a senzațiilor, a simțirii, a trăirii la limită. Cu sens. Fără. Azi. Ieri. Mâine.      Cine suntem noi? Suflete îngemănate în dureri neștiute, în speranțe deșarte, în inimi pustiite de doruri nenumărate. Un gând, o idee încrezătoare, aducătoare de speranțe. Împărtășite sau nu. Dorite. Voite. Putere aducătoare de viață, de durere și