Treceți la conținutul principal

Zăpada...

Mi-am prins flori în păr și privesc spre voi cu tristețe...
Mă uit în jurul meu, toată lumea este în căutarea fericirii de sărbători, doar că uită care este adevărata fericire. Cumpărături, cadouri, mâncare...atâta mâncare, parcă nu au mai mâncat de un an!
Toată lumea este într-o goană nebună.
Toți își urează Sărbători fericite, doar că sărbătoarea încă nu a sosit.
Ce să mai zic, până să sărbătorim suntem deja obosiți.

Oare sărbătorile sunt fericite sau oamenii trebuie să fie fericiți?
Vedeți voi, anul trecut vă spuneam că a fost primul meu an în care m-am bucurat cu adevărat de zăpadă. Ea nu mai era stresul, ci bucuria! Bucuria aceea copilăroasă. Am privit-o cum se așterne și mi-am umplut sufletul de liniște, m-am lăsat cuprinsă în lumina înghețată și mângâiată de fulgii care s-au așternut printre lacrimile fierbinți. Zăpada mi-a răcorit sufletul și mi-a adus liniște și bucurie.

Azi dimineață când m-am trezit (Cam târziu cei drept! Uneori mai e nevoie și de odihnă) totul era acoperit de zăpadă. M-am uitat uimită la fulgii care cădeau necontenit, la dealurile mele dragi care s-au împodobit de sărbătoate, la frumusețea copacilor.
Cumva în suflet am simțit bucuria aceea copilăroasă!
Da! am strigat. În sfârșit!
Zăpadăăă!

Da, am înțeles, cam târziu cei drept, că fericirea nu se cumpără, nu se așteaptă, nu se primește...
Fericirea o găsești în sufletul tău, în bucuria aceea măruntă care vine fără nici o veste peste tine, în liniștea care-ți mângâie inima, în speranță.

Da, am înțeles că sunt norocoasă că văd încă o dată sufletul copacilor. Vă aduceți aminte? Cineva îmi spunea anul trecut că atunci când zăpada se așterne peste copaci, împodobindu-i, noi, oamenii vedem sufletele lor. Mi-a plăcut așa de mult ideea aceasta încât astăzi am privit minute în șir spre sufletul copacilor. Întrebarea care mi-a revenit obsedant în minte a fost: dacă oamenii s-ar opri puțin din goana lor nebună după cadouri și s-ar lăsa îmbrățișați de fulgii de nea, oare aș putea să le citesc sufletele? Aș putea pătrunde până acolo unde nu reușim oricât de mult ne străduim?
Gânduri deșarte, într-o lume plină de interese sau interes.

Ieri am participat la un eveniment cultural, care mi-a adus alinare în suflet. Am fost vrăjită de sunetul clapelor...Doamne, ce dor mi-a fost! Sentimente contradictorii de jale, de veselie, de tristețe, de bucurie, de pierdere și de regăsire.

Da, da, am înțeles că momentul acela când am renunțat să cânt a fost deosebit de trist, doar că poate viața așa a vrut. Dragostea care-am simțit-o în muzică o am imprimată în suflet pentru totdeauna, iar bucuria regăsirii ei este de mii de ori mai puternică de fiecare dată.

Zăpadă peste sufletul meu...
Zăpadă peste lumea mea tristă...
Zăpadă peste inima mea sfărâmată în mii de cioburi...
Zăpadă peste gânduri, peste idei, peste speranță...
Zăpadă peste timp, peste distanță...
Doar zăpada care spală, vindecă, dăruiește și zboară!

Pentru voi,
          doar...Eu, Mihaela

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tăcerea din sufletul tău/meu

Nimic nu te sperie mai mult decât tăcerea din sufletul tău. D eseori o durere imensă șterge din suflet tot. Este, cum să spun, asemeni unei furtuni care mătură tot în cale. Acel uragan de care tot vorbesc eu de doi ani. Un uragan care distruge totul, lăsând în urma lui numai prăpăd. Și tăcere. O tăcere adâncă. Care doare. Indefinită pentru cei din jurul tău, dar atât de plină de sensuri pentru tine. Nimeni și nimic nu va înțelege ce este în sufletul tău. Nimeni și nimic nu poate readuce părțile frumoase din trecut înapoi în viața ta. S-a șters. Delete. Degeaba cauți. Mintea ta refuză să mai readucă informațiile. Nimic nu te sperie mai mult decât tăcerea din sufletul tău. Î n timp, ea devine asemeni unui lac într-o zi frumoasă de vară. De o frumusețe ieșită din comun, dar...fără sens dacă ești singur. Când primești pe altcineva în sufletul tău... Știi. Știi că nu vine acolo pentru a umple golul acela, ci pentru a construi împreună un alt vis, o altă realitate a vieții t

Viața...în pași de dans

       A rc peste timp, peste sentimente, peste trăiri.                                                                                        O ricât de mult vrem să ne reconectăm la viața pe care am trăit-o înainte de oprirea în loc a lumii (Știți voi!), nu reușim. Sunt două pespective diferite. Stați o clipă și priviți în oglindă. Prima data din partea stângă, apoi din partea dreaptă. Vedeți același lucru? Cele două imagini sunt aproape identice. Aproape. Mici detalii le fac diferite. Aceste detalii ne îndepărtează așa de mult de lumea și timpul petrecut înainte și de ceea ce trăim acum. Infinit de mult. Schimbări peste schimbări.      L umea s-a schimbat, oamenii s-au schimbat, copii s-au schimbat și ei. Totul e altfel, nimic nu mai este la fel. Gândirea noastră s-a modificat, dar oricât de mult mă întreb în ultimul timp, dacă în bine, nu pot să mă hotărăsc asupra răspunsului.                                                                                                      M ă u

Fir de suflet

       Cine ești în lumea aceasta mare? Unde îți dorești să fii peste o clipă, o zi sau un an? Cum reușești să înfrunți fiecare zi din viață? Cu privirea plecată în înfrigurarea sufletului sau zâmbind senin spre cerul îmbujorat al dimineții?      Cine ești tu? În mulțimea destinelor ne pierdem, ne micșorăm până la un fir de suflet tremurat. Cum îți învingi teama de nou și răzbați deasupra inimii? Încredere înzecită în gândul tău răzleț, care străbate nemărginirea lumii.      Cine este el? Fantasmă a proprilor emoții, trăiri agățate în gânduri deșirate pe covorul vieții. Idei risipite în vântul primăvăratec, idei cu sens și fără sens, în îngemănare absurdă a senzațiilor, a simțirii, a trăirii la limită. Cu sens. Fără. Azi. Ieri. Mâine.      Cine suntem noi? Suflete îngemănate în dureri neștiute, în speranțe deșarte, în inimi pustiite de doruri nenumărate. Un gând, o idee încrezătoare, aducătoare de speranțe. Împărtășite sau nu. Dorite. Voite. Putere aducătoare de viață, de durere și