Treceți la conținutul principal

Mama

Uneori cădem în propria disperare și ne plângem de milă. Nu o facem conștient, ci mintea noastră trebuie să se reverse, gândurile țâșneasc asemenea izvorului din piatră la atingerea lui Moise. Pur și simplu este nevoie să spunem ceea ce simțim în momentul acela.
Chiar dacă unii din jurul tău percep acest lucru ca o plângere de milă, e doar o ironie pe care vrei cu adevărat să o scoți în evidență. O ironie tristă, cei drept, dar e o ironie.

Am învățat deja că nimic nu e corect în viața aceasta.
De fiecare dată când ai impresia că ai totul, de fapt nu ai nimic.
De fiecare dată când nu ai nimic, ai de fapt Totul!

Mă uit cu tristețe la cei care mi-au făcut rău în anumite momente ale vieții. Suferă. Nu din cauza mea. Din cauza egoismului lor. Pentru că nu au căutat să vadă dincolo de ei, de sufletul și inima lor.

Mă întreb încă, deși știu răspunsul, o relație se poate baza pe egoism?
Adică în relație mă gândesc numai la propria persoană?
Să-mi fie mie bine și restul nu contează?
Nu, nu cred.
Dar câți dintre noi ne complacem în aceste relații găsind scuze perfecte pentru fiecare gest care ne doare, care ne sfâșie sufletul în bucăți. Celălalt profită cu zâmbetul pe buze. E ideal pentru el dacă nu ai atâta minte încât să îl dai afară din viața și inima ta.

Ziua de 8 martie este o zi specială, pentru că e ziua femeii, a mamei, a celei care trudește din greu pentru liniștea familiei, cea care aduce pe lume pruncii, cea care este izvor de iubire pentru întreaga familie. Nu petrecerea este importantă, ci respectul pe care copilul sau copii ți-l dau în această zi.
An după an îți îmbrățișezi copii de ziua lor, de ce nu ar face și ei asta pentru tine?
Pentru că uită de tine?
Cum să uite un copil de mama?
Grele întrebări, grele decizii, grea povară.

Iubirea mamei este desăvârșită.
Indiferent ce face copilul mama îl ia în brațe, îl strânge la piept și îl iartă. Pentru că bazele legăturii cu el au fost puse în momentul în care a fost în burtă. Iubirea s-a revărsat în valuri peste copilul acela care s-a format, care a prins viață, care a făcut tumbe lovindu-te cu putere , care ți-a ascultat glasul în cântec. Cât de frumos! Perioada cea mai frumoasă pentru femeie, pentru mamă.
Dacă te uiți la chipul ei, ea radiază de fericire și nu din cauza partenerului, ci este transfigurată de iubirea imensă pentru inima aceea mică care bate în tandem cu ea.
Două inimi, două ființe, legate timp de nouă luni.

Am văzut duminică o emisiune care m-a lăsat fără cuvinte.
În New York au legalizat avortul, care se poate face chiar și când e momentul nașterii copilului.
Am fost așa de șocată de ceea ce au reușit unii oameni să facă încât nici măcar nu am mai fost în stare să rețin toate detaliile.
Adică să ne înțelegem, copilul e bine, sănătos, dar dacă te răzgândești poți face avort, adică omori copilul, pentru că el oricum nu are nici un drept. Pe tot parcursul sarcinii, nu mai vorbim de primele trei luni!!! Chiar e posibil?
Și dacă totuși copilul rezistă și respiră, așa printr-o minune, să îl lași să se stingă ușor...
Doamne în ce lume trăiesc!

Uimitor câtă bucurie aveau acei oameni că au obținut așa libertate!
Dar libertatea pruncului care are viață, unde e?
Unde sunt legile care protejează?
Există?
Ironic.
Dacă o să căutați în toate aceste multe legi ale libertății copiilor...nu o să găsiți nimic de noul născut.
El este vinovat pentru că părinții lui au un moment de rătăcire?
Este el vinovat că trăiește?
Grea problemă, grele răspunsuri.

V-am mai spus dacă aș putea, aș lupta în fiecare zi, în fiecare clipă pentru drepturile femeilor, pentru că suntem permanent discriminate, dar nu aș putea vedea alegerea facerii unui avort ca un drept al meu. Mama trebuie să-și protejeze pruncul.
De ce?
Pentru că e MAMA.
Iar copilul trebuie să o cinstească mereu, pentru că e mama.
Și să o iubească, să o îmbrățișeze cât mai des, să povestească cu ea...
Iubirea trebuie să se reverse din ambele părți.
Delicat, cu frumusețe sufletească, cu înțelegere...

Fiului meu,
        cu drag, MAMA.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tăcerea din sufletul tău/meu

Nimic nu te sperie mai mult decât tăcerea din sufletul tău. D eseori o durere imensă șterge din suflet tot. Este, cum să spun, asemeni unei furtuni care mătură tot în cale. Acel uragan de care tot vorbesc eu de doi ani. Un uragan care distruge totul, lăsând în urma lui numai prăpăd. Și tăcere. O tăcere adâncă. Care doare. Indefinită pentru cei din jurul tău, dar atât de plină de sensuri pentru tine. Nimeni și nimic nu va înțelege ce este în sufletul tău. Nimeni și nimic nu poate readuce părțile frumoase din trecut înapoi în viața ta. S-a șters. Delete. Degeaba cauți. Mintea ta refuză să mai readucă informațiile. Nimic nu te sperie mai mult decât tăcerea din sufletul tău. Î n timp, ea devine asemeni unui lac într-o zi frumoasă de vară. De o frumusețe ieșită din comun, dar...fără sens dacă ești singur. Când primești pe altcineva în sufletul tău... Știi. Știi că nu vine acolo pentru a umple golul acela, ci pentru a construi împreună un alt vis, o altă realitate a vieții t

Viața...în pași de dans

       A rc peste timp, peste sentimente, peste trăiri.                                                                                        O ricât de mult vrem să ne reconectăm la viața pe care am trăit-o înainte de oprirea în loc a lumii (Știți voi!), nu reușim. Sunt două pespective diferite. Stați o clipă și priviți în oglindă. Prima data din partea stângă, apoi din partea dreaptă. Vedeți același lucru? Cele două imagini sunt aproape identice. Aproape. Mici detalii le fac diferite. Aceste detalii ne îndepărtează așa de mult de lumea și timpul petrecut înainte și de ceea ce trăim acum. Infinit de mult. Schimbări peste schimbări.      L umea s-a schimbat, oamenii s-au schimbat, copii s-au schimbat și ei. Totul e altfel, nimic nu mai este la fel. Gândirea noastră s-a modificat, dar oricât de mult mă întreb în ultimul timp, dacă în bine, nu pot să mă hotărăsc asupra răspunsului.                                                                                                      M ă u

Fir de suflet

       Cine ești în lumea aceasta mare? Unde îți dorești să fii peste o clipă, o zi sau un an? Cum reușești să înfrunți fiecare zi din viață? Cu privirea plecată în înfrigurarea sufletului sau zâmbind senin spre cerul îmbujorat al dimineții?      Cine ești tu? În mulțimea destinelor ne pierdem, ne micșorăm până la un fir de suflet tremurat. Cum îți învingi teama de nou și răzbați deasupra inimii? Încredere înzecită în gândul tău răzleț, care străbate nemărginirea lumii.      Cine este el? Fantasmă a proprilor emoții, trăiri agățate în gânduri deșirate pe covorul vieții. Idei risipite în vântul primăvăratec, idei cu sens și fără sens, în îngemănare absurdă a senzațiilor, a simțirii, a trăirii la limită. Cu sens. Fără. Azi. Ieri. Mâine.      Cine suntem noi? Suflete îngemănate în dureri neștiute, în speranțe deșarte, în inimi pustiite de doruri nenumărate. Un gând, o idee încrezătoare, aducătoare de speranțe. Împărtășite sau nu. Dorite. Voite. Putere aducătoare de viață, de durere și