Treceți la conținutul principal

Tu și Eu

Uneori viața e mai complicată decât ar trebui, sau poate noi suntem cei care complicăm totul. E greu de spus care este adevărul, pentru că afurisitul acesta, adevărul,  e cum bate vântul!
E precum o minge.
O tot întorci și...e la fel!

Mă întreb tot mai mult dacă blogul acesta are sens?
Credeți că pot răspunde?
O, nu. Nu pot spune nimic.
Pentru mine, sigur are, pentru alții habar nu am! Nu caut să știu, nu vreau să știu.
Metoda struțului.

Viața e o ticăloasă, așa ca s-o spun frumos.
Nimeni nu ne pregătește pentru ea.
Nimeni nu ne spune cât de mult avem de suferit. De când respirăm prima dată începem să plângem. Curios, adulții sunt fericiți pentru țipătul sau țipetele acelea, dar copilul? Copilul știe că nu mai este acolo unde-i era așa de bine și trebuie să ia viața în piept. Adică aerul, adică tot ce înseamnă viață, familie, oameni, ticăloșie, răutate...câteodată bucurie și rar de tot o clipă de fericire, ca să-i aducă aminte de Fericirea din care a plecat pentru lumea aceasta.
Gândul mi-a zburat acum spre Luceafărul eminescian... Nu mă întrebați de ce, pur și simplu.

Soarta oamenilor e doar în mintea, gândul și decizile luate. Nu poți da timpul înapoi,  nici nu poți schimba nimic.
Mă gândeam zilele trecute la ironia sorții.
Oameni ca mine, care trec printr-un necaz, oricare ar fi el, au impresia că nimic nu poate fi mai rău. Că viața e cam...sfârșită, că nu mai au pentru ce să lupte. Cu alte cuvinte: Finish.
Dar...
De acolo de jos se ridică și merg, uneori aleargă, fără un sens, fără un scop  aleargă in neștire, așa ca în filmul acela cunoscut...știți voi! Am uitat numele! Mintea asta!

Apoi, când se opresc își dau seama de două lucruri importante: unul  că lângă ei mai sunt foarte puțini oameni, prieteni. Doi: că în lumea asta sunt nenorociri mai mari decât nenorocirea prin care tocmai a trecut.
Și iată cum ajungem într-un cerc vicios: pe o parte nenorocirea ta, pe partea cealalta nenorocirea lumii.
Care e mai importantă?

Ai o singură întrebare și nu poți da mai multe răspunsuri.  Ce alegi?
Să îți îndrepți privirea spre suflet, sau spre lumea înconjurătoare?

Vedeți?
Sunt într-o mare dilemă?
Toți îmi spun: Timpul rezolvă totul.
Dar Eu nu cred.
Timpul nu rezolvă nimic.
Modul de abordare al vieții trebuie schimbat. Gândirea trebuie schimbată.  Totul trebuie modificat.

Când treci printr-o nenorocire știi un singur lucru: viața trece repede. Nu ai timp...să plângi sau să-ți plângi de milă.
Mă uit la oamenii aceia care mor în China din cauza unui virus. Ei mai au...timp?

Viață, viață.
Îmi place să ascult muzică, îmi place să cânt, îmi place să desenez, dar și să scriu. Îmi place meseria mea, îmi place de mine când mă pun pe tocuri!😉

Tu și Eu.
Două zâmbete aruncate peste sunetele muzicii. Prin timp, peste timp. Cu bucurie.

Revin obsedant la o întrebare: De ce scriu?
Și îmi răspund: Pentru că îmi place.
Pentru că asemeni sunetelor muzicii, cuvintele mă fac fericită și încă ceva, important:

Pentru voi!

 P. S. Am revenit!
           T. A.



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Viața...în pași de dans

       A rc peste timp, peste sentimente, peste trăiri.                                                                                        O ricât de mult vrem să ne reconectăm la viața pe care am trăit-o înainte de oprirea în loc a lumii (Știți voi!), nu reușim. Sunt două pespective diferite. Stați o clipă și priviți în oglindă. Prima data din partea stângă, apoi din partea dreaptă. Vedeți același lucru? Cele două imagini sunt aproape identice. Aproape. Mici detalii le fac diferite. Aceste detalii ne îndepărtează așa de mult de lumea și timpul petrecut înainte și de ceea ce trăim acum. Infinit de mult. Schimbări peste schimbări.      L umea s-a schimbat, oamenii s-au schimbat, copii s-au schimbat și ei. Totul e altfel, nimic nu mai este la fel. Gândirea noastră s-a modificat, dar oricât de mult mă întreb în ultimul timp, dacă în bine, nu pot să mă hotărăsc asupra răspunsului.                                                                                                      M ă u

Lumea văzută prin ochii mei

Mi-am pus ochelarii pe nas și am deschis ochii să văd mai bine! Poate, mi-am zis în gând, poate o să văd frumusețea din lumea aceasta. Și am deschis ochii cât de mult am putut. Am privit cu atenție în jurul meu... Viața, viața e o înșiruire de evenimente frumoase, triste, amuzante, dramatice. Evenimente care te marchează, care te schimbă, care te maturizează... Lumea pe care o văd eu nu este perfectă! Lumea pe care o văd eu este complicată! Aș vrea să pot schimba ceva. Aș vrea să pot mângâia cu degetele mele fiecare moment din viața mea și să îl fac mai frumos, mai bun sau mai spectaculos. Dar nu se poate! Nici unul dintre noi nu-și poate schimba destinul. Putem însă să facem lucruri mărunte, care să ne facă să ne simțim fericiți. Îmi aduc aminte de un film, cred că November se numea,  în care personajul principal încerca să trăiască la maxim fiecare clipă pentru că știa că mai are foarte puțin de trăit. De multe ori m-am gândit cum ar fi să știi că zilele tale sunt numărat

Fir de suflet

       Cine ești în lumea aceasta mare? Unde îți dorești să fii peste o clipă, o zi sau un an? Cum reușești să înfrunți fiecare zi din viață? Cu privirea plecată în înfrigurarea sufletului sau zâmbind senin spre cerul îmbujorat al dimineții?      Cine ești tu? În mulțimea destinelor ne pierdem, ne micșorăm până la un fir de suflet tremurat. Cum îți învingi teama de nou și răzbați deasupra inimii? Încredere înzecită în gândul tău răzleț, care străbate nemărginirea lumii.      Cine este el? Fantasmă a proprilor emoții, trăiri agățate în gânduri deșirate pe covorul vieții. Idei risipite în vântul primăvăratec, idei cu sens și fără sens, în îngemănare absurdă a senzațiilor, a simțirii, a trăirii la limită. Cu sens. Fără. Azi. Ieri. Mâine.      Cine suntem noi? Suflete îngemănate în dureri neștiute, în speranțe deșarte, în inimi pustiite de doruri nenumărate. Un gând, o idee încrezătoare, aducătoare de speranțe. Împărtășite sau nu. Dorite. Voite. Putere aducătoare de viață, de durere și