Treceți la conținutul principal

Timp de meditație

Viața își continuă parcursul, cu virus sau fără.
Suntem toți îngrijorați de situație, dar majoritatea nu respectă nimic din recomandări. Tipic omenesc.
Nici nu mai contează din ce țară ești, că oamenii sunt îngroziți, dar nu atât de mult încât să se conformeze. 
Unii ar vrea să-și continue viața normal, dar nu pot.
În jurul lor totul se închide.
Libertatea de mișcare nu mai există.
Aceasta va fi drama cea mai mare. Când ești învățat să ieși pe ușă dimineața și să te întorci seara, sau la sfârșit de săptămână să pleci pentru câteva zile în țară sau afară...și dintr-o dată: bum.
Stai acasă.
Și stai...
Stai...
Stai...

Lucrezi de acasă, dar sincer nu este același lucru.
Nu ai starea necesară, nu ai zâmbetul, puterea de muncă fără să punem la socoteală copii care dau buzna peste tine, sau mâncarea care trebuie făcută, sau...altele.

Ironic...revenim la familie.
Familia care a fost atât de disprețuită în ultima vreme.
Familia care era cândva celula societății.
Familia.
Nu orice fel de familie.
Familia restrânsă.
Aici e drama.

De ce? mă întrebați voi șoptit.
Păi simplu.
Familia: mama, tata, copii.
Nu neamuri. Nu bunici.
Ni se spune clar: copii să nu stea cu bunicii. Copii sunt purtători și bunicii sunt cei care își pot pierde viața cel mai repede.

Deci....Familia.
Acum vă pun o întrebare simplă: Câți dintre dumneavoastră sunteți "bogați"?
Nu, nu bogăție materială, aceasta încă nu contează.
Bogăție: că aveți soț/soție, copii.
De ce această întrebare?
Pentru că în ultima vreme, așa de câțiva ani, divorțurile au fost la ordinea zilei.
Familii despărțite, din diverse motive, care acum...în fața realității, morții, chiar nu mai contează.
Alții nu au avut timp să-și întemeieze o familie din cine știe ce motiv. Care repet, nu contează.
Singurătate...
Ținând cont de această realitate, ne trezim izolați în case fără să avem cu cine vorbi, fără să te enervezi pe cineva că-și aruncă toate hainele în toate părțile, fără să....simți că trăiești!

Este un timp de meditații.
Meditație în fața morții.
Cine suntem?
Ce ne-am dorit de la viață?
Ce am realizat până acum?
Și încă o întrebare interesantă, care mă bântuie de câteva zile, zile în care răceala asta nu-mi dă pace:
Ce las în urma mea? 

Sunt de 10 zile în casă. Am ieșit de 3 ori până la farmacie să mai iau paracetamol și apoi să cumpăr doar necesarul. Aici, totul e normal. Prea normal. Lumea nu ascultă, e pe stradă.
Nu avem cazuri confirmate pentru că ...
pentru că....
Suntem în România. Cred că am spus totul.

În prima săptămână m-am enervat pe tot ce se întâmplă, mi s-a părut atât de nedrept.
Acum, am trecut la liniște.
Mi-am dat seama că nimeni nu are grijă de mine. Doar eu pot să o fac. Am grijă de mine și de cei dragi din jurul meu.
Îmi fac timp să sun sau să trimit mesaj la toți cei dragi, la toți cei care într-un fel sau altul fac parte din viața mea. Apoi încerc să scriu pentru că voi faceți parte din viața mea.
Știu însă un lucru:
Într-un fel sau altul experiența aceasta o să ne transforme.

Pentru mine această stare de spirit am mai trăit-o o dată, în urmă cu trei ani, când toată realitatea mea s-a prăbușit. A fost extrem de greu să mă regăsesc și să mă ridic de jos. Un nou început, o nouă viață.
Poate de aceea privesc totul mai detașat.

Acum...
suntem în fața unei provocări uriașe.
Într-un fel sau altul este un examen al vieții pentru cei mai mulți dintre noi.
Să avem grijă de noi și de alții.
Simțul civic.
Să fim oameni.
Bunătate, omenie, respect...

Nu uitați:
Exist, gândesc și trebuie să mă bucur de tot ce am!
Să fiu împăcat cu sufletul meu, cu cei din jur.
Să ridic fruntea și să-mi spun: Totul o să treacă. E Cineva acolo, care-mi poartă de grijă.
Încredere,
Nădejde,
Iubire
Și multă, multă credință.

De ce? șoptiți voi.
Pentru că ne dă SPERANȚĂ!

Speranța în ziua de mâine!

Pentru voi,
      T.A.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Viața...în pași de dans

       A rc peste timp, peste sentimente, peste trăiri.                                                                                        O ricât de mult vrem să ne reconectăm la viața pe care am trăit-o înainte de oprirea în loc a lumii (Știți voi!), nu reușim. Sunt două pespective diferite. Stați o clipă și priviți în oglindă. Prima data din partea stângă, apoi din partea dreaptă. Vedeți același lucru? Cele două imagini sunt aproape identice. Aproape. Mici detalii le fac diferite. Aceste detalii ne îndepărtează așa de mult de lumea și timpul petrecut înainte și de ceea ce trăim acum. Infinit de mult. Schimbări peste schimbări.      L umea s-a schimbat, oamenii s-au schimbat, copii s-au schimbat și ei. Totul e altfel, nimic nu mai este la fel. Gândirea noastră s-a modificat, dar oricât de mult mă întreb în ultimul timp, dacă în bine, nu pot să mă hotărăsc asupra răspunsului.                                                                                                      M ă u

Lumea văzută prin ochii mei

Mi-am pus ochelarii pe nas și am deschis ochii să văd mai bine! Poate, mi-am zis în gând, poate o să văd frumusețea din lumea aceasta. Și am deschis ochii cât de mult am putut. Am privit cu atenție în jurul meu... Viața, viața e o înșiruire de evenimente frumoase, triste, amuzante, dramatice. Evenimente care te marchează, care te schimbă, care te maturizează... Lumea pe care o văd eu nu este perfectă! Lumea pe care o văd eu este complicată! Aș vrea să pot schimba ceva. Aș vrea să pot mângâia cu degetele mele fiecare moment din viața mea și să îl fac mai frumos, mai bun sau mai spectaculos. Dar nu se poate! Nici unul dintre noi nu-și poate schimba destinul. Putem însă să facem lucruri mărunte, care să ne facă să ne simțim fericiți. Îmi aduc aminte de un film, cred că November se numea,  în care personajul principal încerca să trăiască la maxim fiecare clipă pentru că știa că mai are foarte puțin de trăit. De multe ori m-am gândit cum ar fi să știi că zilele tale sunt numărat

Fir de suflet

       Cine ești în lumea aceasta mare? Unde îți dorești să fii peste o clipă, o zi sau un an? Cum reușești să înfrunți fiecare zi din viață? Cu privirea plecată în înfrigurarea sufletului sau zâmbind senin spre cerul îmbujorat al dimineții?      Cine ești tu? În mulțimea destinelor ne pierdem, ne micșorăm până la un fir de suflet tremurat. Cum îți învingi teama de nou și răzbați deasupra inimii? Încredere înzecită în gândul tău răzleț, care străbate nemărginirea lumii.      Cine este el? Fantasmă a proprilor emoții, trăiri agățate în gânduri deșirate pe covorul vieții. Idei risipite în vântul primăvăratec, idei cu sens și fără sens, în îngemănare absurdă a senzațiilor, a simțirii, a trăirii la limită. Cu sens. Fără. Azi. Ieri. Mâine.      Cine suntem noi? Suflete îngemănate în dureri neștiute, în speranțe deșarte, în inimi pustiite de doruri nenumărate. Un gând, o idee încrezătoare, aducătoare de speranțe. Împărtășite sau nu. Dorite. Voite. Putere aducătoare de viață, de durere și