Treceți la conținutul principal

Confort, stil, eleganță

Mi-am prins flori în păr și privesc spre voi cu zâmbet.
Păstrăm în suflet amintiri frumoase din momente speciale ale vieții.
Le revedem în minte la intervale de timp și emoția este la fel de puternică.

Cele mai frumoase, sensibile și deosebite momente pe care le-am trăit sunt momentele petrecute împreună cu cei doi copii ai mei.
Două mogâldețe de om care mi-au schimbat definitiv viața.
Fiecare zâmbet de pe fața lor mi-a săltat sufletul în fericire, fiecare tristețe mi-a dărâmat inima.
Oare ei vor uita iubirea care i-a înconjurat de la primele momente ale vieții lor?

Mă gândeam astăzi cât de mult m-am jucat cu băiatul meu și cât de mult i-am citit. Avea foarte multe jocuri educative, logice care ne puneau mintea la contribuție. Tot timpul meu era timpul lui.
De mic a fost un șmecher.
A făcut în așa fel încât ne-am topit inima cu totul.

Prima lui baie a fost o adevărată aventură.
Pregătește apa: nici prea caldă, nici prea rece. Nu exista termometru de apă, sau dacă exista la noi nu ajunsese. Dezbracă copilul și pune-l în apă. Dar cum să-l ținem? De una singură nu puteam, doi eram prea mulți. Copilul când s-a văzut în apă a început să se agite. Dădea din mâini și picioare.

Prima baie a copilului a fost și aventura vieții noastre. Puțină apă pe copil, ce să-l mai spălăm noi că eram leșinați de frică să nu ne scape printre degete. Mogâldeața era tare șireată încă din primele zile. Iar când l-am scos din apă, pentru că ni se părea rece, a început să urle...Nu știam cum să-l îmbrăcăm mai repede și ce să facem să-l potolim.
Într-un final când liniștea a pus stăpânire peste tot, ne-am prăbușit amândoi.
Era un dezastru peste tot, dar am început să râdem în hohote.
Dacă la prima e așa, ce vom face?

Ne-am descurcat. Nu aveam cărți să învățăm cum să devenim părinții perfecți, am învățat din mers, din propriile greșeli, din reușite și multă perseverență.
Acum privind înapoi îmi dau seama că au fost clipe de fericire maximă în familie.

În prezent tehnologia a avansat foarte mult. Nu mai este nevoie să-ți faci probleme de temperatura apei de la baia copilului sau de dușul făcut, pentru că există baterii cu termostat. Selectezi temperatura dorită și gata. Perfect. O astfel de baterie o găsiți aici, https://www.neakaisa.ro/baterii-baie  și dacă vă uitați cu atenție oferta este foartă largă, cu siguranță găsiți ceva care să se potrivească pentru voi la prețuri acceptabile și calitate garantată.
O descriere în trei cuvinte: Confort, stil, eleganță.

Eu mi-aș fi dorit să am așa ceva când erau copii mei mici, dar nu-mi displace nici acum.
Așa, să mă pregătesc pentru nepoți.
Cine știe!
Statul acesta acasă...poate fi cu surprize.

Pentru voi,
       T.A.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Atelierul unui pictor

M i-am prins flori în păr și privesc spre voi cu zâmbet larg pe chip. Cuvintele pot să te facă fericit. Iar fericirea aceasta nu are seamăn. M -am întrebat mereu ce aș face dacă aș ajunge în atelierul unui pictor. Ce mi-aș dori să văd? Tablourile! ziceți voi, râzând. Poate, vă răspund eu, gânditoate. Poate. Dar nu cred că ar fi prima opțiune. Cred că mi-aș dori să văd culorile. S ă observ fiecare culoare în parte. Să văd cum le combină, cum le amestecă, cum le presară pe pânză. Uneori nu finalitatea e importantă ci munca aceea făcută pas cu pas. Transpunerea în lucru, ideile care-ți curg în mâni, în degete... Culori care se întrepătrund în mii de idei, în imagini care-ți deschid sufletul în visare. Culori care te înseninează și-ți luminează mintea și inima. Culori care te întristează și-ți redau omenia din tine. Culori care te duc de fapt la sentimente, trăiri, stări. F elul în care lucreză artistul mi-ar plăcea să-l văd acolo în atelier. Omul din spatele pânzei, omu

Lumea văzută prin ochii mei

Mi-am pus ochelarii pe nas și am deschis ochii să văd mai bine! Poate, mi-am zis în gând, poate o să văd frumusețea din lumea aceasta. Și am deschis ochii cât de mult am putut. Am privit cu atenție în jurul meu... Viața, viața e o înșiruire de evenimente frumoase, triste, amuzante, dramatice. Evenimente care te marchează, care te schimbă, care te maturizează... Lumea pe care o văd eu nu este perfectă! Lumea pe care o văd eu este complicată! Aș vrea să pot schimba ceva. Aș vrea să pot mângâia cu degetele mele fiecare moment din viața mea și să îl fac mai frumos, mai bun sau mai spectaculos. Dar nu se poate! Nici unul dintre noi nu-și poate schimba destinul. Putem însă să facem lucruri mărunte, care să ne facă să ne simțim fericiți. Îmi aduc aminte de un film, cred că November se numea,  în care personajul principal încerca să trăiască la maxim fiecare clipă pentru că știa că mai are foarte puțin de trăit. De multe ori m-am gândit cum ar fi să știi că zilele tale sunt numărat

Scrisoare pentru prietenii mei...

Scrisoare pentru prietenul meu și pentru prietena mea Copil uimit, cu ochii mari, cu privirea debusolată, cu durere și întristare în sufletul și inima mea... Așa mă simt. Așa sunt. Sunt proastă câteodată. Chiar de chiar. Îmi pare rău, tare rău. Sincer. Doar acum mi-am dat seama că v-ați simțit nedreptățiți. Aveți dreptate, chiar aveți. Draga mea prietenă și dragul meu prieten, Voi doi nu vă cunoașteți, nici măcar nu știți de existența celuilalt, eu sunt doar un punct comun. In urmă cu două săptămâni v-am pus aceeași întrebare. Nu mi-ati răspuns, dar mi-ati promis că o să o faceți. Ați fost sinceri...doar că mie mi se pare că timpul se termină. Mi-am dorit atât de mult acel răspuns încât...am fost dezamăgită. Nu de voi sunt dezamăgită, departe de mine gândul, nu! Dezamăgită de mine, de dorința imensă de a știi că voi sunteți bine, sunteți fericiți, că viața voastră e una liniștită...Asta mi-am dorit să aud de la voi. De ce? o să mă întrebați. Păi pentru că indiferent ce cred